Wandelen en andere leuke trips

In het groene, ongerepte Extremadura kan je dagen aan een stuk wandelen. Vele wandelingen zijn aangeduid of uitgeschreven. Ook hier in de Sierra De Gata zijn er talrijke wandelingen om jullie voor te stellen, ook in de directe omgevingen de finca . Alles is mogelijk en bespreekbaar, combinatie 4×4 met wandelen en/of gieren spotten, mogelijkheid waar we jullie op het beginpunt afzetten en op het eindpunt weer oppikken, met of zonder picknick, op weg met een natuurgids…. Kortom een wandelarrangement op maat van wensen en mogelijkheden. Zie hieronder voor arrangementen. IMG_7105

De talrijke typische dorpjes hier in de buurt zijn zeker het bezoeken waard. Vooral de wat hogergelegen pueblo’s waar de tijd is blijven stilstaan zijn een aanrader.

IMG_1634

ook de steden oa Cacéres , Plasencia, Coria, Trujillo zijn vaak de scene van bekende historische films en series ( oa Game of Thrones)

 

wandelarrangementen:

 WANDELEN ZONDER ZORGEN

Een geslaagde wandel- of natuurvakantie is een vakantie van alleen maar genieten en je geen zorgen hoeven te maken, over niks. In dit arrangement zorgen wij voor alles en U hoeft alleen maar te stappen en te genieten. 

Voor elke gast wordt met een aantal bouwstenen een vakantie op maat gemaakt en wordt er rekening gehouden met de wensen en verwachtingen, met de fysieke mogelijkheden en met de seizoensomstandigheden. Wij regelen het verblijf, de maaltijden, de uitstappen,… . Waar u zelf voor zorgt is de vlucht en de huurwagen om tot bij ons te komen, maar ook daarmee kunnen we je helpen indien gewenst. 

Voorbeeld kort verblijf (4d/3n) :

  • dag 1 : reisdag – verwelkoming op Finca las Cañadas – korte wandeling Baños de la Cochina- avondmaal table d’hote – bespreking en invulling programma.
  • dag 2 : ontbijt – wandeling Gata – Almenara – lunch Los Portales (Gata)- wandeling Los Pajares – avondmaal table d’hote.
  • dag 3 : ontbijt – wandeling Robledillo de Gata – lunchpakket – wandeling Descargamaria – avondmaal table d’hote.
  • dag 4 : ontbijt – (korte geleide wandeling La Malena) – vertrek

( de wandelingen zijn geleid, aangegeven of te lopen met smartphone of wandel-gps)

WANDELEN ZONDER MEER

In deze formule zorgen wij alleen voor het verblijf. We helpen je natuurlijk met het invullen van je vakantie en zetten je graag op het juiste pad.

VOORBEELDWANDELINGEN

Gata – Almenara – Gata

Langs een oude Romeinse weg wandelen we door de moestuinen van het dorp hoger de vallei in. Het pad is goed onderhouden, een nieuw bruggetje brengt ons over een beekje. Hier wordt het pad smaller en lopen we in de schaduw van eiken en kastanjes. Aan de rand van het bos krijgen we het einddoel in zicht, de Almenara, een oude Romeinse toren. De fikse klim wordt beloond met een prachtig panorama.  

Trevejo – Trevejo

We kuieren eerst door de steegjes van dit zo goed als verlaten dorpje. De natuurstenen huisjes plakken bijna onzichtbaar tegen de berg. Langs het waterreservoir klimmen we naar het eikenbos. Hier begint een zachtglooiende pad dat ons, valleitje na valleitje verrast met prachtige voorjaarsbloemen. Terug in Trevejo belonen we onze nieuwsgierigheid met een bezoek aan de kasteelruïne en trakteren we onszelf op een drankje met tapa in de lokale bar.