de omgeving / surroundings

IMG_0523

Wie houdt van ongerepte natuur en avontuurlijke buitenbezigheden zit hier op de juiste plek! Elke dag wakker worden met een stralende zon, het gekwetter van de vogels, het gezoem van de bijen, geblaat van de schapen en ’s avonds genieten van een spetterende sterrenhemel en de stilte van de nacht, dit alleen al is een geschenk voor  stadsmensen!

Ook de dagelijkse bezigheden op onze finca: de schapen verzorgen, lammetjes de fles geven, in de huerto(groententuin)de mooiste tomaten plukken zijn een avontuur op zich. Maar je kan ook luieren onder een grote kurkeik of een verfrissend bad nemen in ons zwembad.

In de omgeving is er natuurlijk ook vanalles te beleven.

Extremadura is de uitgelezen plek voor vogelaars en  vogelspotten of met populaire term: birding8 Hier vind je de monniksgier, vale gier, zwarte ooievaar, allerlei arenden enz

Elk dorp heeft zijn eigen ‘piscina naturale’ : een stuk van een snelstromend bergrivier wordt elke zomer afgedamd en zo ontstaat een zalige natuurlijk zwemparadijs. De gezellige chiringuito(drank/eetbar)geeft het een echte spaanse toets. Vlakbij zijn er ook 2 meren waar je kan zwemmen, vissen, bootjevaren of evt zeilen .

Voor vele mountainbikers of wielerfans is dit hier een heerlijke plek om tochtjes te maken. Wandelpaden zijn er in overvloed langs de meren of door de weiden en langs de oude muurtjes van graniet.

IMG_4048

ribera de gata

Alle dagen zijn er leuke marktjes in de nabije dorpjes. Een rustige paardentrip langs oude weggetjes doorheen de olijfgaarden in de zonsondergang met gans het gezin kan ook. Tijdens de zomer is er altijd wel ergens fiësta met de ‘vacas en la calle'(stieren door de straten) en de nachtelijke verbena’s(dans en muziek op het plein). Met Portugal op korte afstand, nodigt dit ook uit tot een daguitstap! Daarnaast zijn er de grotere steden zoals Caceres en Plascencia met hun historische centra die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Deze slideshow vereist JavaScript.