over ons / about us

wij spreken nederlands, hablamos español, we speak english, nous parlons le français, wir sprechen deutsch.

IMG_0621

In februari 2010 kochten we onze finca, 20 hectare prachtige natuur in het noordelijke deel van Extremadura, tegen de grens met Portugal. Het terrein was al jaren verwaarloosd, de prachtige encinas (hulsteiken)  waren niet gesnoeid en de alcornoques (kurkeiken)  niet ontkurkt, de jara (zonneroos) en brem hadden bijnadeel het terrein overwoekerd.

De eerste twee jaren hebben we de finca opgekuist, in de eerste plaats om het ecosysteem weer wat in evenwicht te brengen, maar ook om meer graasland voor de schapen te hebben. De zestig schapen en hun lammeren onderhouden het terrein nu verder en behoeden ons voor brandgevaar door de kruidlaag kort te houden.

In deze streek is het uitzonderlijk dat mensen leven en werken op hun finca, meestal wordt er vee op gezet waar ze om de zoveel tijd eens naar komen kijken. Wij leven hier met de natuur en onze dieren, we zijn nagenoeg  geheel zelfvoorzienend : elektriciteit van wind en zon, water uit eigen bron, groenten uit de bio-groententuin, vlees van onze lammeren, kaas van de schapen, eitjes van de kippen….. .

IMG_1950vegetable market at home

Elke morgen hier mogen wakker worden is een fantastisch gevoel. Ook al ben je nog stijf en stram van het labeur van de vorige dag, een kopje koffie bij het eerste zonnetje, de vogels, de dieren, de prachtige natuur, … geven je vlug weer de zin om aan de nieuwe dag te beginnen. Dat geweldige gevoel van hier te mogen wonen willen we graag delen, we nodigen mensen uit om hier een tijdje mee van onze vruchten te plukken en mee te genieten van de rust en de stilte die je hier elk moment overvalt.

We hebben zelf nogal verschillende vakantie-ervaringen en samen weten we wat we wel en niet zouden willen op een leuke vakantieplek.  Helemaal in en met de natuur.

la pequeña, marron

la pequeña, marron

IMG_1905